Finalitza el curs del certificat de control de plagues que permetrà al COPATE cobrir la manca de professionals

29/07/2021
COPATE
El president del COPATE i tècnics de l'àrea de Salubritat amb els alumnes que han cursat el certificat de professionalitat

Un total de vuit alumnes han finalitzat aquesta setmana el curs del certificat de professionalitat de control de plagues, una formació de 410 hores que han organitzat conjuntament l'Ajuntament d'Amposta i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) i que ha estat finançada pel Servei d'Ocupació de Catalunya a través del programa Forma i Insereix. La formació teòrica s'ha dut a terme a l'institut Montsià, mentre que les pràctiques s'han fet al COPATE.

"Després de tres anys de reivindicació i moltes gestions, hem fet un gran pas: Hem aconseguit que la formació de control de plagues es faci a les Terres de l'Ebre. Pel COPATE era un hàndicap no disposar de professionals amb la titulació corresponent per substituir els operaris que tenim actualment en cas de baixa o jubilació", ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet, que ha agraït el treball desenvolupat per l'Ajuntament d'Amposta i el Servei d'Ocupació de Catalunya en la formació de professionals pel control del mosquit i la mosca negra.

El programa Forma i Insereix contempla la contractació d'una part de l'alumnat, així quatre dels alumnes que han superat el curs seran contractats pel COPATE durant un període de sis mesos. A més, el COPATE crearà una borsa de treball, a la qual es podran inscriure les persones que disposen del certificat de professionalitat per al control de plagues. Una formació que inclou l'aplicació de plaguicides, la desinfestació d'edificis i activitats de sanejament públic, entre altres. "Hem aconseguit la formació d'uns professionals al territori que ben segur reforçaran el servei que ofereix el COPATE des de fa més de trenta anys", ha dit Alginet.