Xavier Faura és elegit president del COPATE després de la renúncia de Joan Alginet

30/12/2021
COPATE
El president sortint del COPATE, Joan Alginet i el nou president, Xavier Faura

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre i regidor a l'Ajuntament de Tortosa, Xavier Faura, ha estat elegit president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) després que el fins ara president, Joan Alginet, hagi presentat la renúncia al càrrec en la junta general extraordinària d'avui. La reunió s'ha celebrat de forma telemàtica per la situació actual de risc de propagació de la Covid-19 amb l'objectiu de reduir els contactes i evitar contagis.

Faura ha obtingut la confiança dels actuals socis de govern al COPATE, Movem Terres de l'Ebre i PSC, mentre que Junts per Catalunya hi ha vota en contra. Pel que fa a les vicepresidències de l'ens, es mantenen.

Alginet ha renunciat a la presidència del COPATE després que el passat mes de novembre va ser nomenat president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). "Les dues presidències no són incompatibles, però no és convenient l'acumulació de càrrecs, ni per les institucions ni per la meua capacitat. El COPATE necessita molta dedicació", ha assenyalat Alginet, que ha estat al capdavant de l'ens els dos últims anys. Entre les actuacions realitzades, Alginet ha destacat el nou horitzó que prendrà la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre amb l'anunci que el consorci coordinarà la promoció de marca en el mercat nacional; el control de les plagues de la mosca negra i el mosquit; la política de residus, així com l'establiment de les bases per la transició energètica a les Terres de l'Ebre.

Per la seua banda, el nou president del COPATE ha explicat que la junta general ha aprovat el canvi d'adscripció del COPATE, que a partir de l'1 de gener del 2022 estarà adscrit al Consell Comarcal del Baix Ebre. De fet, el pla d'acció del Consell Comarcal del Montsià, entitat a la qual està adscrita el COPATE, recomana fer un replantejament de la situació del Consorci. "Els darrers dos anys hem treballat per consolidar l'estructura del Consell Comarcal del Baix Ebre i fruit d'aquest treball ara tenim la capacitat d'assumir l'adscripció del COPATE", ha dit Faura.

Pel que fa als reptes del COPATE, Faura ha assenyalat l'impuls que rebrà la Reserva de la Biosfera a través dels fons Next Generation i el PECT Ebre Bioterritori, així com la gestió de la marca turística Terres de l'Ebre a partir del 2023. "Emprenc el repte de ser al capdavant del COPATE, de liderar un organisme que implica les quatre comarques i que contribuirà a la reactivació econòmica de les Terres de l'Ebre", ha manifestat Faura.

Finalment, la junta general extraordinària també ha aprovat el compte general de l'exercici del 2020 i l'oferta d'ocupació pública per a l'estabilització d'ocupació temporal.