El COPATE fa el primer tractament contra les larves de mosquit al delta de l'Ebre

04/05/2021
Salubritat
El president i un dels operaris del copate amb l'avioneta al fons

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) han realitzat aquesta setmana el primer tractament contra les larves de mosquit en espais naturals del delta de l’Ebre. Després de les pluges dels últims dies i la pujada del nivell del mar la setmana passada, les àrees litorals han quedat inundades i el COPATE considera imprescindible aquest primer tractament. “Les intenses pluges de la passada primavera van provocar que en aquestes mateixes dates ja haguéssim fet el tractament en una superfície de 1.600 hectàrees, mentre que enguany hem fet les tasques de control i inspecció i fins ara no ha estat necessari dur a terme el tractament”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet, que ha atès els mitjans de comunicació juntament amb el director tècnic del COPATE, Raül Escosa.

Concretament, s’ha actuat sobre una superfície de 400 hectàrees de les zones litorals de l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Amposta i la Ràpita. “Hem dut a terme el tractament a les zones habituals: les Olles, Garxal, Buda, Sant Antoni, l’Alfacada, l’Encanyissa i la Tancada, uns espais que s’inunden per la pujada del nivell del mar i on s’ha d’actuar en celeritat per evitar el desenvolupament de les larves de mosquit”, ha assenyalat Alginet. “Les pluges i l’aigua embassada són els principals aliats dels mosquits”, ha afegit Escosa.

Enguany, la previsió és fer el tractament sobre una superfície de 5.000 hectàrees en espais naturals, igual que el 2020, i realitzar tres tractaments en arrossars. Pel que fa al tractament en arrossars s’iniciarà al mes de juny.

Els tractaments per controlar la població de mosquit al delta de l’Ebre es financen amb les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del departament de Salut. El pressupost de la campanya de control del mosquit i la mosca negra és d’1,3 milions d’euros.