El COPATE convoca una consulta ciutadana sobre el model energètic a les Terres de l'Ebre

09/11/2020
Agència d'Energia
Fullet de la consulta

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha convocat una consulta ciutadana sobre la transició energètica, una consulta que contribuirà a definir el model energètic de les Terres de l’Ebre. La consulta és oberta a tota la ciutadania i la participació és oberta fins al 30 de novembre. “Aquesta consulta és l’eix central del procés participatiu per la transició energètica. El nostre objectiu és implicar a la població ebrenca en el canvi de model energètic al territori”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.

Per tal de participar en la consulta sobre la transició energètica cal dirigir-se al web www.ebrebiosfera.org. A més de copsar l’opinió del territori entorn el model energètic, s’ofereix informació a la ciutadania sobre els reptes que planteja la transició energètica, així com les possibilitats que obre aquest nou model. Pel que fa al resultat d’aquest procés de participació es presentarà el gener del 2021 i servirà per a contribuir a definir l’estratègia territorial per la transició energètica.

El COPATE també va organitzar una jornada telemàtica per donar a conèixer el procés de transició energètica i va encetar així la participació per definir el pla de governança i transició energètica. Un pla que té l’objectiu d’aconseguir, en l’horitzó 2030, un model energètic propi, basat en l’energia distribuïda i de proximitat i amb un retorn positiu per al territori.

Aquesta actuació forma part de les operacions que impulsa el COPATE en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Ebre Biosfera.