El COPATE comença el tractament per controlar la població de mosquit al Delta

25/04/2022
COPATE
220425 tractament mosquit Delta_edited

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ja han començat els tractaments contra les larves de mosquit en espais naturals per tal de controlar-ne la població. El primer dels tractaments va tenir lloc per Setmana Santa, quan es va tractar una superfície de 200 hectàrees de les zones litorals de les Olles, el Garxal, Buda i el Fangar i avui han seguit amb el tractament aeri a les àrees litorals deltaiques. Concretament, s’ha actuat sobre una àrea de 190 hectàrees i la previsió és seguir demà amb el tractament.

“Les pluges dels últims dies han provocat una gran proliferació de larves de mosquit als focus larvaris que des del COPATE tenim caracteritzats, per la qual cosa ha estat necessari iniciar els tractaments”, ha explicat el president del COPATE, Xavier Faura.

Enguany, la previsió és fer el tractament sobre una superfície de més de 4.000 hectàrees en espais naturals, igual que l’any passat, i realitzar tres tractaments aeris en arrossars. Pel que fa al tractament en arrossars s’iniciarà al mes de juny.

Els tractaments per controlar la població de mosquit al delta de l’Ebre es financen amb les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del departament de Salut.