El COPATE incorpora un sistema d'identificació electrònica als cubells de recollida de la fracció orgànica a Benifallet i Paüls

08/11/2022
Waste
Xerrada informativa al Centre d'Interpretació de Benifallet

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) continua treballant per consolidar el model porta a porta de recollida de la fracció orgànica als municipis de Benifallet i Paüls amb la col·laboració dels ajuntaments. En aquest sentit, es distribuiran uns cubells, amb una capacitat de 25 litres, que incorporen un sistema d'identificació electrònica que permet conèixer el percentatge de reciclatge de cada domicili. Avui, el COPATE ha fet un parell de xerrades informatives al Centre d'Interpretació de Benifallet i demà se'n faran dues més, per tal d'informar la ciutadania d'aquest nou model de recollida dels residus orgànics.

A més de les xerrades, el pròxim 11 de novembre s'instal·larà un punt informatiu a la plaça de l'Ajuntament de Benifallet, on també es podrà recollir el kit per la implantació del nou sistema de recollida de l'orgànica. Finalment, el dissabte 19 de novembre es durà a terme la festa del compost, en què es lliurarà compost als assistents i es programaran activitats infantils.

També a Paüls es faran xerrades informatives i s'instal·larà un punt informatiu per donar a conèixer el sistema d'identificació electrònica dels cubells, concretament serà els dies 22 i 23 de novembre, mentre que la festa del compost es farà el 26 de novembre.

Els cubells que distribueix el COPATE porten un xip amb un codi de barres que identifica el domicili, de manera que es podrà conèixer el percentatge de reciclatge de cada usuari i en un futur es podrà aplicar una taxa justa.

La recollida porta a porta amb identificació d'usuari a Benifallet i Paüls forma part de la campanya 'Tanca el cercle' que inclou la recollida selectiva porta a porta als grans productors de la zona litoral del Baix Ebre i Montsià, que s'implantarà a principi de 2023.