Barrancs de Paüls

En la zona de Paüls conflueixen diferents barrancs que acaben desembocant al riu Ebre. En la part alta i mitja d'aquests barrancs ens trobem amb una circulació d'aigua més o menys constant, amb zones amb corrent d'aigua, zones on l'aigua queda estancada per la pròpia orografia del barranc i zones on l'aigua superficial desapareix.

Barrancs de Paüls

Barrancs de Paüls

La problemàtica per mosca negra en aquesta zona té el seu origen en dos factors: per una banda el desenvolupament de larves en zones puntuals dels barrancs propers, on el corrent de l'aigua és constant i permet el desenvolupament d'aquestes larves, com és el cas de diferents punts del barranc del Montsagre, del Molí i de les Fonts; i per altra banda, hem de tenir en compte la proximitat del municipi de Paüls al riu Ebre, ja que els poc més de 7 km que els separen resulta una distància fàcilment assequible per als adults que en el riu s'hi desenvolupen.

Barrancs de Paüls

Mostreig: el mostreig que es realitza en aquesta zona per a detectar les larves de mosca negra es basa en l'observació dels macròfits que es troben a la llera, principalment del gènere Nasturtium (créixens), a sobre les fulles o tiges dels quals es fixen les larves i pupes de mosca negra.

Barrancs de Paüls

Macròfits

Control: es realitza de forma manual mitjançant l'aplicació de Bti amb l'ajut d'una motxilla on es barreja el producte amb l'aigua necessària per a obtenir una concentració adequada de producte i un volum de la barreja que ens permeti aplicar el producte durant un temps determinat. El poc cabal circulant així com la irregularitat en el corrent, alternat-se zones amb aigües superficials amb un determinat corrent i zones sense corrent o amb circulació subterrània, fan que la quantitat de producte aplicada en cada cas vingui determinat pel temps d'aplicació, que en funció dels punts pot variar entre 2 i 4 minuts.