La 1a Jornada Climent Ferré del COPATE centrada en la gestió de l'espai agroforestal aplega un centenar de participants

18/11/2022
Territori, entorn natural i gestió forestal
La jornada ha tingut lloc a l'Aula Magna del Campus Terres de l'Ebre de la URVUn centenar de persones provinents principalment de les Terres de l'Ebre i entre els quals alcaldes i regidors, productors agrícoles, empreses forestals, propietaris forestals, organismes oficials, representants de consells comarcals, fundacions i centres de recerca han participat avui en la 1a Jornada Climent Ferré dedicada a la gestió del paisatge reduint el risc d'incendi i potenciant a la vegada el valor de l'activitat econòmica en les zones rurals. Una jornada organitzada pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), amb la col·laboració de la URV i l'IDECE, que porta el nom de l'extreballador del COPATE per tal d'homenatjar-lo i recordar el seu treball 'incansable'.

Amb el títol 'Comptabilitzar el valor de l'economia rural en la gestió del risc del canvi climàtic', els ponents participants han abordat diferents solucions per tal de gestionar el paisatge i reduir el risc d'incendi i, a la vegada, potenciar el valor de l'activitat econòmica de les zones rurals. "És evident que no n'hi ha prou amb les polítiques d'extinció d'incendis, les Terres de l'Ebre hem de dotar-nos de polítiques que permetin gestionar-nos basant-nos en criteris d'adaptació al canvi climàtic", ha manifestat el president del COPATE, Xavier Faura.

Xavier Faura, president del COPATE; Xavier Ferré, director del Campus i Josep Aragonés, director tècnic del COPATE


Pel que fa als ponents participants han estat Eduardo Rojas, president del PEFC Internacional i degà del Colegio Oficial de Ingenieros de Montes; Marc Castellnou, cap del GRAF (Bombers de Catalunya) i Marta Corella, alcaldessa d'Orea (Guadalajara). Una jornada que ha servit per a posar en contacte diferents sectors i per fer valdre el treball de les persones que tenen cura del territori cada dia i mantenen els paisatges vius i funcionals. "Potenciar el valor de l'activitat econòmica de les zones rurals ens ha de permetre fixar població als entorns rurals i generar ocupació", ha dit Faura.