El COPATE destinarà 42.500 euros a la millora de la seguretat de les deixalleries municipals

27/05/2022
Residus
Deixalleria Alcanar

La junta general del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha aprovat una modificació de crèdit de 42.500 euros per la millora de diverses deixalleries de l’àmbit d’actuació COPATE, que es finançaran amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Una subvenció que permetrà millorar la seguretat de les deixalleries d’Amposta, Mas de Barberans, la Ràpita, Ulldecona, Alcanar i la Sénia.

Concretament, el COPATE adquirirà càmeres de seguretat que s’instal·laran a les deixalleries d’Amposta, la Ràpita, Alcanar i Ulldecona; tres portes metàl·liques galvanitzades de dos metres d’alçada per a les deixalleries d’Amposta, Mas de Barberans i Ulldecona; un filat de protecció que s’instal·larà a la deixalleria de la Ràpita per dificultar l’accés  i evitar els casos de vandalisme i un cobert de residus especials a la deixalleria de la Sénia. “Instal·larem sistemes de videovigilància i noves portes metàl·liques per garantir el tancament del recinte de la deixalleria i reduir furts i vandalisme en aquestes instal·lacions, així com l’abandonament de residus a l’exterior”, ha manifestat el president del COPATE, Xavier Faura.

Actualment, a la comarca del Montsià hi ha dotze deixalleries en funcionament, una per cada municipi i al Baix Ebre, el COPATE gestiona les deixalleries de l’Aldea, Alfara de Carles, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Benifallet, Camarles, el Perelló, Roquetes, Xerta i la deixalleria mòbil d’Aldover, Tivenys i Paüls.  Les deixalleries són centres de recepció i emmagatzematge  de residus municipals que no són objecte de recollida domiciliària amb l’objectiu de facilitar-ne la valorització o gestió correcta.