El COPATE realitzarà demà el segon tractament contra la mosca negra

14/04/2021
Salubritat
Imatge dels mostreigos que s'han dut a terme avui

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) realitzarà demà el segon tractament al tram final del riu Ebre per tal de controlar la població de mosca negra. Els tècnics del COPATE han dut a terme avui els mostrejos previs, uns mostrejos que han detectat la presència de larves als macròfits del riu per la qual cosa es farà el tractament.

Pel que fa al tractament consistirà en l'abocament des d'un helicòpter de 2.100 litres del producte biològic BTI en set punts de l'Ebre, compresos entre Ascó i Tortosa. Enguany es faran set tractaments per controlar la població de mosca negra, un més que l'any passat. Quant al pressupost de 2021 per combatre la mosca negra i el mosquit és d'1,3 milions d'euros, un 50% del qual aportat per la Generalitat i la resta per la Diputació de Tarragona i els ajuntaments del Delta.

Aquest és el segon exercici consecutiu que la lluita contra la mosca negra es fa a principi d'any, una actuació que permet combatre amb majors garanties la plaga, ja que s'actua sobre la primera generació de larves abans que es converteixen en exemplars adults. "Encara que les densitats de larves siguen baixes és molt important poder fer el primer tractament a principi d'any per controlar la plaga", ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.

Finalment, els tècnics del COPATE tornaran a fer divendres mostrejos al riu per comprovar l'eficàcia del tractament dut a terme avui.