Fracció resta

Baix Ebre

La recollida de la fracció resta es duu a terme amb contenidors soterrats de 5m3 i en superfície de 3,5m3, que són buidats per camions de gran capacitat d'última tecnologia que permeten que només hi vagi un xòfer. A la comarca hi ha un total de 486 contenidors de fracció resta, entre soterrats i superfície, que donen servei a tots els municipis excepte a Tortosa i les seves pedanies i EMDs, per tant hi ha 1 contenidor per a cada 96 habitants.

Recollida de la fracció resta

En el cas de Tortosa, el contracte de recollida de la fracció resta és gestionat directament per l'Ajuntament. El servei es duu a terme amb contenidors de càrrega lateral, i el seu destí és la planta de transferència de l'Aldea.

La recollida es fa en horari diürn, en diferents dies a la setmana. A més a més, el Rebé disposa d'un camió que neteja els contenidors de dins i de fora, tant els que estan en superfície com els soterrats; a l'hivern la neteja es fa un cop al mes, i a l'estiu un cop cada dues setmanes.

 Recollida de la fracció resta

La fracció resta que es recull dels contenidors soterrats es porta fins a:

  • l'Aldea, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Camarles, Deltebre, el Perelló, Tortosa: planta de transferència de l'Aldea
  • Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls, Roquetes, Tivenys, Xerta: dipòsit controlat del Mas de Barberans

Monstià

La recollida de la fracció resta es duu a terme amb contenidors metàl·lics soterrats de 5m3 que són buidats per camions de gran capacitat i per equips de recollida formats per un xòfer i un peó. A la comarca hi ha un total de 262 contenidors soterrats de fracció resta que donen servei a tots els municipis, per tant hi ha 1 contenidor per a cada 276 habitants.

La recollida es fa diversos en horari nocturn, excepte als municipis de Freginals, Godall, La Galera, Mas de Barberans, Masdenverge i Santa Bàrbara (on es fa de matí), i en diferents dies a la setmana.

També hi ha un servei de recollida de fracció resta als grans productors i a nuclis disseminats, que es fa amb contenidors de càrrega posterior de 1.100 litres. En l'actualitat s'exploten 700 contenidors verds.
La fracció resta que es recull tant dels contenidors soterrats com de la ruta de grans productors i disseminats es porta fins al dipòsit controlat del Mas de Barberans.