El COPATE fa un tractament d’urgència sobre 900 hectàrees d’espais naturals per controlar la població de mosquit al Delta

03/09/2021
Salubrity
El tractament s'ha fet amb una avioneta

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha dut a terme, entre ahir avui, un tractament d'urgència per controlar la població de larves de mosquit en una àrea de 900 hectàrees d'espais naturals del Delta de l'Ebre. Els aiguats d'aquesta setmana han provocat la inundació de nombrosos espais naturals de la zona deltaica i els tècnics del COPATE han detectat la presència d'importants focus larvaris.

"L'excepcionalitat de la situació requereix un tractament d'urgència, per això, hem activat dues avionetes, que han actuat sobre una àrea de 900 hectàrees en només dos dies", ha explicat el president del COPATE, Joan Alginet. Amb aquesta actuació el COPATE pretén evitar l'eclosió de mosquits que es produiria en pocs dies a la zona deltaica a conseqüència de les inundacions provocades per les pluges torrencials.

Els tractaments per controlar la població de mosquit al delta de l'Ebre es financen amb les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del departament de Salut. El pressupost de la campanya de control del mosquit i la mosca negra és d'1,3 milions d'euros.