El municipi de Benifallet ja depura les aigües residuals

20/10/2016
Sanejament
Vista de la planta depuradora d'aigües residuals de Benifallet

El 26 de setembre de 2016 va entrar en funcionament la planta depuradora d’aigües residuals de Benifallet, al Baix Ebre. Per això, aquest dimarts 18 d’octubre es va organitzar una visita a les instal·lacions, a la qual van assistir el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, acompanyat d’altres representats de la institució, l’Agència Catalana de l’Aigua, ens responsable de la construcció de la planta, l’empresa Aqualia, responsable de l’explotació i tècnics del COPATE, ens gestor tècnic i econòmic de la instal·lació.

La nova depuradora de Benifallet, que ha suposat una inversió propera al milió d’euros (IVA inclòs), té una capacitat de 285 m3/dia, equivalent a una població de 880 habitants. La planta és de tipus biològic amb procés de nitrificació amb fangs actius per aeració perllongada. Està integrada per dues estacions de bombament que impulsen l'aigua residual per un col·lector de 1.425 metres de longitud fins a l'estació depuradora i des d'allí, un cop tractada, l'aigua depurada és conduïda per una altre col·lector de 448 metres de longitud fins al riu Ebre. El pressupost d'explotació, conservació i manteniment és de 72.739 euros (sense IVA) a l'any.

Amb la de Benifallet ja en són 9 les depuradores que funcionen al Baix Ebre: Tortosa-Roquetes, Deltebre, l’Ampolla, l’Aldea, l’Ametlla de Mar, el Perelló, Camarles i Marina Sant Jordi, que garanteixen el sanejament del 91% de les aigües residuals. Properament entrarà en servei la de Tivenys i estan en fase d'estudi les d'Aldover-Xerta i Paüls-Alfara de Carles.