El COPATE se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb l’organització de tallers a les escoles

25/11/2021
Residus
Taller sobre prevenció de residus a una escola

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) duu a terme aquesta setmana un seguit de tallers a diferents escoles del Baix Ebre i Montsià coincidint en la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Així, el COPATE se suma a les activitats organitzades arreu d’Europa, entre el 20 i el 28 de novembre, de sensibilització sobre la prevenció de residus. Enguany, el focus se centra en les comunitats circulars i sostenibles, apel·lant al treball en xarxa de les comunitats locals en la prevenció de residus.

Concretament les comunicadores ambientals del COPATE fan una xerrada als centres educatius sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar els residus, on s’explica a l’alumnat la importància de la prevenció dels residus i fent èmfasi en el fet que el millor residu és aquell que no es genera. També s’explica als xiquets i xiquetes la necessitat de fer una correcta separació dels residus per garantir una qualitat de la recollida selectiva.

“Hem de canviar l’hàbit de consum i productiu de la societat i apel·lar a la responsabilitat compartida per tal d’aconseguir la reducció de la generació de residus i, en aquest sentit, el paper dels xiquets i xiquetes és clau”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.  A més de la xerrada, el COPATE organitza un taller de sabó, que consisteix en la reutilització d’oli domèstic usat per a elaborar sabó. En aquest cas, els alumnes porten l’oli de casa i els motlles per tal de fer-los partícips en el desenvolupament de l’activitat i es poden emportar el sabó a casa.

Aquestes xerrades s’han organitzat a l’escola Mediterrani de l’Ampolla, a l’escola Port Rodó de Campredó, a l’Agustí Barberà d’Amposta i a la Teresa Subirats Mestre, al Mas de Barberans, coincidint en la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Al marge de les activitats d’aquesta setmana, el COPATE promou la realització de tallers i xerrades de sensibilització durant tot el curs escolar als centres educatius del Baix Ebre i Montsià.