El COPATE comença una campanya per potenciar la recollida selectiva

23/12/2021
Residus
Les comunicadores ambientals distribueixen les bosses de ràfia a les llars

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha posat en marxa una campanya de distribució de bosses de ràfia per fer la recollida selectiva de les fraccions d'envasos lleugers, paper/cartró i vidre als municipis que van iniciar la recollida porta a porta. L'objectiu d'aquesta campanya és facilitar a la ciutadania el reciclatge d'aquestes fraccions i millorar la qualitat dels residus recollits.

Pel que fa al primer municipi on s'ha dut a terme la campanya ha estat Paüls, que de fet és el primer municipi del Baix Ebre on es va implantar el model de recollida porta a porta. Durant els pròxims dies la campanya es farà també a la resta de municipis que disposen d'aquest sistema de recollida: Aldover i Benifallet. També s'estendrà a municipis de menys de 1.200 habitants, tant del Baix Ebre com del Montsià, on s'ha detectat un cert relaxament per part de la ciutadania a l'hora de separar els residus com correspon.

La distribució de les bosses de ràfia la realitzen les comunicadores ambientals del COPATE, que també expliquen a la població com s'ha de fer la correcta separació dels residus a casa. A més, les comunicadores també reparteixen uns fulls informatius on s'exposa a quin contenidor s'ha de dipositar cada residu.

Finalment, el COPATE també organitzarà xerrades informatives per la ciutadania, unes xerrades en què es farà un repàs de com s'han de separar els residus i es resoldran els dubtes de la ciutadania. A més es farà conscienciació entre la població de la importància de no generar residus. El material de la campanya ha estat finançat pels organismes que vetllen per la separació del reciclatge d'envasos a l'Estat espanyol, Ecoembes i Ecovidrio.