El COPATE aprova un pressupost de 16,6 milions d'euros pel 2022

03/12/2021
COPATE
Junta general del COPATE

El pressupost del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) serà de 16,6 milions d'euros l'exercici del 2022, un 4% superior al d'enguany. La junta general del COPATE va aprovar ahir per majoria absoluta els comptes de l'any que ve, només amb dos vots en contra dels dos representants de Junts que van assistir-hi. "Aquest és el vuitè pressupost del COPATE, un consorci amb vocació de servei que segueix avançant en la cooperació i interrelació entre administracions", ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet. "El COPATE és l'ens de referència ambiental a les Terres de l'Ebre i està compromès amb els objectius ODS de l'Agenda 2030 fixats per l'ONU", ha afegit Alginet.

Pel que fa als ingressos, la partida més important és la de transferències corrents, amb un import de 15,5 milions d'euros on s'inclouen 4,2 milions per la recollida de residus al Montsià; 2,4 milions d'euros per la recollida de residus al Baix Ebre; 2,6 milions d'euros pel tractament de la resta i la fracció orgànica i 850.000 euros pel control de les plagues de la mosca negra i el mosquit, entre altres.

En relació amb el pressupost de despeses, la compra de béns corrents i serveis amb una partida d'11,1 milions d'euros és la més elevada. El cànon sobre els residus de l'Agència de Residus de Catalunya s'incrementa i puja un total de 2,8 milions d'euros. També augmenta la despesa prevista en el manteniment de la maquinària de l'abocador, amb un pressupost previst pel 2022 de 210.000 euros.

Altres despeses contemplades al pressupost corresponen a l'àrea de Salubritat i consisteixen en els tractaments necessaris per a controlar la població de mosquit, tant en espais naturals com en arrossars, i de la mosca negra. També el 2021 s'engegarà l'operació d'impuls de la marca Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera, dins el projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori, amb un pressupost de 317.238 euros.

Finalment, el capítol d'inversions és de 547.057 euros. La principal partida correspon a la provisió de clausura de la fase III de l'abocador, amb un import de 450.057 euros. "Hem aprovat un pressupost continuista amb l'objectiu de consolidar els serveis que presta l'estructura tècnica del COPATE i seguir impulsant els serveis que prestem, uns serveis de vital importància com són la gestió dels residus, el sanejament, la salubritat, la gestió forestal, l'energia i l'impuls de la Reserva de la Biosfera", ha dit Alginet.

La junta general del COPATE també ha aprovat un conveni amb el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre per l'assistència tècnica en matèria de residus; la relació de llocs de treball pel 2022 i la substitució de Maria Jesús Viña a la junta general com a representant del Consell Comarcal del Baix Ebre per Xavier Faura.