El president del COPATE exposa als alcaldes del Baix Ebre la proposta de modificació dels estatuts del consorci per permetre el creixement de l'ens

06/05/2022
COPATE
El president del COPATE explica la modificació dels estatuts al Consell d'Alcaldes del Baix Ebre

El president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), Xavier Faura, va explicar ahir al Consell d'Alcaldes del Baix Ebre la proposta de modificació dels estatuts d'aquest consorci per convertir-lo en un ens amb majors competències, més enllà de les polítiques ambientals. "Plantegem que el COPATE passe de ser un ens de serveis als consells comarcals i els municipis a ser un organisme de servei a les Terres de l'Ebre", ha explicat Faura, que també presideix el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Per tal d'efectuar aquesta modificació estatutària s'ha encarregat un informe a la càtedra d'Estudis Jurídics Locals de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que ja ha emès un dictamen amb un seguit de propostes per esmenar els dèficits estructurals del COPATE i actualitzar els seus estatuts. Entre les modificacions s'inclou el canvi de nom del consorci que passaria a anomenar-se Consorci Intercomarcal de les Terres de l'Ebre (CITE), recuperant així l'acrònim de l'ens preestatutari que englobava les quatre comarques de l'Ebre.

"Hem fet arribat aquesta proposta als partits polítics i també s'ha presentat al Consell d'Alcaldes de la Terra Alta, el Montsià i el Baix Ebre, mentre que la setmana vinent ho presentarem al de la Ribera d'Ebre", ha dit el president del COPATE. Ara el document és obert a les propostes de les diferents administracions locals i partits polítics.

També va participar al Consell d'Alcaldes del Baix Ebre el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, que va informar els batlles del pla estratègic de la marca Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera per tal d'aconseguir augmentar la notorietat de la marca tant al territori com a l'exterior i generar valor afegit als productes acreditats amb aquest segell.