Compromís del govern per impulsar la marca Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera

13/05/2022
Reserva de la Biosfera
L'acte va tenir lloc davant del Museu del Mar de la Ràpita

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat avui l'acte d'impuls a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, en un acte que ha tingut lloc a la Ràpita. "És imperatiu i urgent preservar la riquesa paisatgística, la representativitat dels ecosistemes mediterranis i el model de conservació de la biodiversitat de les Terres de l'Ebre", ha manifestat Aragonès. D'aquesta manera, ha explicat, "assegurem el progrés de les persones que teniu el privilegi de ser de les Terres de l'Ebre". També ha intervingut en l'acte de rellançament de la marca de la Reserva de la Biosfera la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà; l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i el president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), Xavier Faura.

El president del COPATE, Xavier Faura, durant la seua intervenció

Quan fa gairebé deu anys que les Terres de l'Ebre han estat reconegudes per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera, el president de la Generalitat ha reafirmat el compromís del govern per fer d'aquest segell un signe d'identitat i de reconeixement internacional. En aquest sentit, Aragonès ha estès la mà per fer que la "preservació del medi natural sigui sempre amb cogovernança, tenint present no només que cal protegir i preservar aquest patrimoni", garantint la capil·laritat dels serveis al conjunt del territori "aportant-hi recerca, innovació i la investigació científica en els reptes de la lluita contra el canvi climàtic".

El cap de l'Executiu també ha posat en valor que "Catalunya té tots els atributs per ser una potència alimentària de primer nivell", explicant que no ho serà amb volum perquè les característiques geogràfiques no ho permeten, però sí en valor, "que és allò que ens fa singulars i únics".

 

Una mostra de productes acreditats amb la marca

Per la seua banda, el president del COPATE ha destacat com les Terres de l'Ebre han sabut combinar els efectes de l'acció humana i del creixement econòmic, amb el respecte a la natura i el medi ambient. "Ara iniciem una nova etapa, en què ens centrarem en la promoció de la marca Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera i farem valdre aquest reconeixement internacional", ha dit Faura, que hi ha afegit: "La promoció de la marca ens ha de permetre abordar en garanties el repte de fer una potent transformació del nostre territori."