Plantes de transferència de resta i envasos de l'Aldea

Planta transferència

Dades generals

Infraestructura: Plantes de transferència de resta i envasos
Adreça: Polígon Industrial Catalunya Sud L’Aldea
Telèfon: 977 70 70 45
Any funcionament: La planta de transferència de resta es va construir al 2005.  La planta d'envasos es va construir al 2019.
Superfície ocupada (m2): 26.500
Ubicació: Coordenades i link
Procés:

Actualment, la planta de transferència de resta es troba situada a l’antic Dipòsit Controlat de Residus clausurat.

 

Instal·lacions de transferència ubicades al Baix Ebre

 Al Baix Ebre, hi ha operativa la Planta de Transferència de RSU, situada al costat de l'antic Dipòsit Controlat de Residus de L'Aldea, actualment clausurat. El dipòsit controlat de l'Aldea va donar servei a diversos municipis de la comarca del Baix Ebre fins al final de l'any 2006. El resultat final, un cop es va clausurar, ha estat la creació d'un parc ambiental, el primer a tot l'Estat espanyol que va fer servir pneumàtics fora d'ús triturats per fer la capa de drenatge d'aigües superficials del seu antic dipòsit. Aquesta actuació va evitar extraure i transportar 9.000 metres cúbics de graves. Aquesta instal.lació és de titularitat municipal i la clausura va anar a càrrec de l'Agència de residus de Catalunya. 

Per tant, a la comarca del Baix Ebre,  i en concret a l'Aldea, hi ha dues instal.lacions claus per optimitzar les logístiques de transport i que són gestionades a través del COPATE, i són:

Planta de transferència de resta (es transfereixen al voltant de 30.000 tones /any). Fou construida a 2005 i posada en funcionament aquell mateix any. Aquesta instal.lació fou finançada per l'Agència de Residus de Catalunya.

Planta de transferència d'envasos (es transfereixen al voltant de 4.000 tones d'envasos a l'any). Fou construida a 2019. Aquesta instal.lació fou finançada per Ecoembes i el Consell Comarcal del Baix Ebre.

 

Planta de transferència de resta

A la planta de transferència  situada a l'Aldea arriba la fracció resta dels municipis de l'àmbit del COPATE per tal d'optimitzar el transport fins als Dipòsit Controlat del Mas de Barberans o el centre final de tractament. Els residus són descarregats i transferits a caixes amb pisos mòbils de 60m3. D'aquesta manera, es porten en combois de gran capacitat a distàncies llargues, fins el lloc final de tractament dels residus. 

 

planta transferència de restaplanta transferència de resta

 

Planta de transferència d'envasos

La planta de transferència d'envasos és una instal.lació que té per objectiu optimitzar els costos de transport de la fracció envasos des de les comarques del Baix Ebre i del Montsià fins a la planta de triatge situada a Constantí (Tarragona).

Aquesta instal.lació compta amb una bàscula, un àrea de recepció i descàrrega dels residus d’envasos, per passar posteriorment a una cinta transportadora i un triatge manual bàsic per a retirar els impropis de grans dimensions, i dos autocompactadors de 30 m3 que s’alimenten automàticament des de la cinta transportadora.

 

planta envasos

planta envasos, pala carregadoraplanta envasos, camió descarregant

 

Diagrama

Diagrama