El COPATE realitzarà demà el sisè tractament contra la mosca negra a l'Ebre

19/07/2021
Salubridad
Els tècnics analitzen la densitat de larves que hi ha als macròfits del riu

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) realitzarà demà dimarts el sisè tractament al tram final del riu Ebre per tal de controlar la població de mosca negra. Els tècnics del COPATE han dut a terme avui els mostrejos previs, uns mostrejos que es duen a terme amb la col·laboració de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), que cedeix l'embarcació que fa el manteniment de la via navegable de l'Ebre per poder analitzar la densitat de larves que hi ha als macròfits del riu.

Pel que fa al tractament consistirà en l'abocament des d'un helicòpter de 2.100 litres del producte biològic BTI en set punts de l'Ebre, compresos entre Ascó i Tortosa. Dimecres es farà un altre mostreig per comprovar l'eficàcia del tractament.

Enguany es faran set tractaments per controlar la població de mosca negra, un més que l'any passat. Quant al pressupost de 2021 per combatre la mosca negra i el mosquit és d'1,3 milions d'euros, un 50% del qual aportat per la Generalitat i la resta per la Diputació de Tarragona i els ajuntaments del Delta.

Aquest és el segon exercici consecutiu que la lluita contra la mosca negra es fa a principi d'any, una actuació que permet combatre amb majors garanties la plaga, ja que s'actua sobre la primera generació de larves abans que es converteixen en exemplars adults.