Sou a: Salubritat Pública» El mosquit» Relacions externes

Relacions externes

Relacions externes

Tradicionalment el CODE ha mantingut des de la seva creació contactes periòdics amb els diferents serveis de control de mosquits del nostre país i d’Europa.

A Catalunya existeixen dos altres serveis públics de control de mosquits que per ordre de creació són: Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter i el Servei de Control de Mosquits del Delta del Llobregat, amb ells hem constituït la Agrupació de Control Vectorial (ACV), agrupació en la que també es troben els altres dos serveis públics de control de mosquits espanyols, com són el Servicio de Control de Mosquitos de la Diputación de Huelva i Monegros Servicios Medioambientales. Aquesta agrupació va ser creada amb la finalitat de compartir informació i mitjans tècnics i logístics, que en definitiva ens permeten contrastar opinions i aplicar noves tecnologies.

Amb tots ells formem part de fòrums de treball temàtics i s’assisteix a congresos internacionals sobre el tema, organitzat pel SOVE (Society for Vector Ecology), AMCA (American Mosquito Control Association) i EMCA (European mosquito Control Association). Tots aquests organismes publiquen revistes científiques i tècniques de gran utilitat per a estar al dia.

El Marc de la Unió Europea

Des de l’inici dels treballs de control de mosquits al Delta del Ebre, al voltant de l’any 1987, vam ser tutelats per l’EID Méditerranée, aportant-nos els coneixements teòrics que finalment es varen poder posar a la pràctica en el nostre territori durant els darrers 25 anys. Al mateix temps s’inicia un esperit clar de col•laboració, compartint experiències mútues i problemàtiques similars. En els darrers 25 anys aquesta col•laboració no ha fet més que incrementar-se i ha donat grans fruits a l’hora de fer front als nous reptes que els temes tècnics, legislatius i mediambientals ens han donat.

Amb aquesta vocació i fruit dels nostres treballs col•laboratius, l’ADEGE ( Agence nationale pour la demoustication i la gestion des espaces demoustiques), associació que agrupa tots els organismes públics francesos, ens va acollir com a organisme associat i ens ha permès compartir tots els seus treballs tant tècnics com polítics a nivell de la Unió Europea (creació de l’EDEN, organisme que agrupa als serveis públics de control de mosquits a nivell Europeu).

El CODE inicialment, i ara el COPATE, segueixen tenint aquesta clara voluntat col•laborativa i en aquest sentit fou com l’any 1997 vàrem ser els impulsors i socis fundadors de l’ACV ( Agrupación de Control Vectorial), que agrupa els serveis de control de mosquits públics existents en el territori espanyol. (podeu ampliar aquesta informació i seguir els treballs que s’hi desenvolupen en l’apartat de links en aquesta web)