Sou a: Inici»

Benvinguts al web del COPATE

El COPATE (Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre) neix de la voluntat de donar continuïtat i consolidar les accions que els Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre han desenvolupat durant els darrers 25 anys. Accions que han estat encaminades a dotar de contingut i d’escala econòmica i tècnica suficient les competències locals en matèria ambiental.


El COPATE sorgeix de la fusió de cinc consorcis preexistents a les Terres de l’Ebre. El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE) és un consorci constituït al 1992 per resoldre la problemàtica del mosquit al Delta de l’Ebre, i que ha anat evolucionant fins a convertir-se en l’instrument tècnic des d’on s’han anat sustentant les actuacions en salubritat, control de la mosca negra, gestió dels residus i aigües residuals, eficiència energètica i la gestió de determinats aspectes de paisatge i de l’entorn natural d’aquestes comarques. Aquest consorci es fusiona amb el Consorci per a la gestió del residus del Montsià, el Consorci de Residus del Baix Ebre (ReBé), el Consorci per a la gestió de la Serra de Cardó-Boix i el Consorci dels espais naturals del Montsià per donar lloc al nou ens en gestió ambiental a les Terres de l’Ebre, el COPATE.


Últimes notícies

L'Agència d'Energia del COPATE participa a la Setmana de l'Energia 2017 amb La Patrulla Watts. // 21/06/2017 14:09:44

Del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2017, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

En aquest marc, l'Agència d'Energia del COPATE disposa d'un taller, impartit per les comunicadores am...  LLegir més


El COPATE comença la campanya de tractament contra les larves de mosquit // 21/06/2017

El dilluns 26 de juny, el COPATE realitzarà el primer tractament dirigit a les larves dels mosquits que es generen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del Delta de l’Ebre. Aquests tractaments s’inclouen dins dels tres que estan programats per a la campanya 2017, i que es desenvoluparan d’aquí fins a mitjans agost.

Am...  LLegir més


Les empreses de la Reserva de la Biosfera es reuneixen al 2n fòrum formatiu a la Ribera d’Ebre // 14/06/2017

Aquest dimarts 13 de juny, l’ens gestor de la Reserva de la Biosfera, el COPATE, ha portat a terme el segon fòrum formatiu per a les empreses acreditades amb la marca pròpia de la Reserva, “Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera”.

El fòrum s’ha celebrat a Móra d’Ebre on la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim...  LLegir més


Freginals, municipi que més va reciclar del Montsià al 2015, és premiat amb mobiliari urbà fet de residus d'envasos // 29/05/2017

El diumenge 28 de maig, en el marc de la celebració de la segona edició de la Fira Fregin’Arts, organitzada per l’Ajuntament de Freginals, va tenir lloc la inauguració d’uns equipaments urbans a Freginals, elements fets a partir de residus d'envasos. Aquest equipament ha estat finançat per Ecoembes i Ecovidrio, ja que Freginals va ser el municipi d...  LLegir més


Es constitueix la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic de les Terres de l’Ebre, en el marc del Projecte Life Clinomics // 26/05/2017

Aquest dimecres, 24 de maig, a la Universitat Rovira i Virgili al Campus Terres de l’Ebre, va tenir lloc la constitució de la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic a les Terres de l’Ebre (en endavant MeTACC), en el marc del Projecte Life Clinomics.
L’objectiu del Life Clinomics és augmentar la resiliència de les entitats locals medite...  LLegir més